vrijdag 20 februari 2015

WC ontkalken / Toilet ontkalken

Toilet ontkalken:
Door je toilet te ontkalken kun je de hardnekkige kalkaanslag in je toiletpot verwijderen. Indien dit niet verwijderd of niet goed verwijderd wordt, zullen op deze plekken de kalkaanslag verergeren door de gemakkelijke aanhechting.  Kalkaanslag kun je weghalen met een ontkalkingsmiddel. Naast het regelmatig reinigen van het toilet is het daarom  ook belangrijk je toilet zo nu en dan te ontkalken.

1. Spoel het toilet eerst een keer door. Schep met een bakje zoveel mogelijk water uit het toilet, tot er nog een klein laagje water over is. Het spoelwater verdunt namelijk het ontkalkingsmiddel, waardoor het minder goed werkt. Haal niet al het water weg, want dan doorbreek je het waterslot en krijg je stank uit het riool!

2. Maak een schuurspons nat en doe het ontkalkingsmiddel op de schuurspons. Gebruik nooit een stalenschuurspons, dat zorg voor krassen.  Zorg dat je het middel niet in je ogen krijgt en gebruik handschoenen om brosse nagels te voorkomen.

3. Wrijf de binnenkant van het toilet rondom goed in met het ontkalkingsmiddel, waarbij je de pot goed opschuurt. Doe dit vooral goed onder de rand en bij de waterlijn.

4. Laat het middel ongeveer  5 minuten intrekken, zodat de kalk goed kan oplossen.

5. Wrijf dan weer goed de binnenkant van het toilet, waarbij je de pot goed opschuurt.

6. Spoel de wc weer door en kijk of alle kalkaanslag is verwijderd. Is niet alle aanslag verwijderd, wrijf de pot dan nog een keer in met het ontkalkingsmiddel en herhaal de handeling. Is alle kalk verwijderd, gooi dan het uitgeschepte water terug en maak de rest van het toilet schoon.

Als er veel kalk in de toiletpot zit dan is de kans groot dat je het ontkalken nog een aantal keren moet herhalen. Zie het als het schillen van een ui. Laagje voor laagje haal je het kalk uit de wc pot. Als het kalk eenmaal uit de toiletpot is, is het een kwestie van bijhouden.

Meer informatie: http://www.sanicare.nl/Tipsenadviezen.php
Of bekijk dit filmpje eens: http://youtu.be/zftJcNzth9U
Het Sanicare team
http://www.sanicare.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten